De warmteafgifte van een bio-ethanolhaard is bij bijna alle toestellen regelbaar, zodat u de gewenste temperatuur kunt kiezen, afhankelijk van uw behoeften. Op de maximale stand geeft de gemiddelde bio-ethanol haard echter 3 kWh warmte af, in technische termen. Hoewel dit misschien niet veel betekent voor de meeste mensen die winkelen voor een open haard, als u het vergelijkt met een typische elektrische haard, produceert de elektrische haard 2 kWh op zijn hoogste stand.


Bioethanol

Een bio-ethanol haard is dus in staat om een derde meer warmte te produceren in vergelijking met een standaard elektrische haard.

Dat betekent dat een bio-ethanol haard een geschikte keuze kan zijn voor het verwarmen van elke grootte van kamer, zelfs in de koudste maanden van het jaar. Veel mensen gebruiken zelfs nooit de maximum stand van een bio-ethanol haard, omdat deze te heet is naar de smaak van de meeste mensen!

Omdat bio-ethanol vuren erin slagen om een geschikte hoeveelheid warmte te produceren om te kunnen concurreren met andere huishoudelijke verwarmingsoplossingen of deze te overtreffen, maar ook de voordelen hebben van rookloos, geurloos, en gemakkelijk te installeren, zijn ze populaire keuzes voor een groot aantal doeleinden, met inbegrip van het verwarmen van kamers in huis waar andere soorten open haarden niet geschikt of mogelijk zouden zijn om te installeren, zoals slaapkamers en zelfs badkamers.