Bio-ethanol haarden worden steeds populairder op het gebied van binnenhuisarchitectuur en woningverwarming, vanwege de aantrekkelijke dansende vlammen die ze produceren, en het feit dat ze u in staat stellen een echt vuur te maken zowat waar u maar wilt in uw huis, zonder de noodzaak van schoorstenen of speciale ventilatieopeningen. Een van de belangrijkste verkoopargumenten van bio-ethanol haarden, afgezien van hun uiterlijk en gemak, is dat ze ook draaien op een hernieuwbare energiebron die biologisch afbreekbaar is en een lage giftigheid heeft als vervuilende stof als het gemorst wordt. Maar zijn bio-ethanol haarden veilig?


Bioethanol

In wezen zijn bio-ethanol haarden vergelijkbaar met kaarsen in hoe ze werken en hoeveel CO2 ze produceren, dus ze zijn volkomen veilig om binnenshuis te gebruiken, en in elk deel van het huis. Natuurlijk zijn het nog steeds vuren, net als kaarsen, maar het ontwerp van de installatie houdt dat zo veilig mogelijk. Bio-ethanol produceert geen rook, dus het zal zaken als uw TV niet beschadigen, zelfs niet als die boven de haard staat – hoewel u wel moet voorkomen dat draden en kabels te dicht bij het vuur liggen om oververhitting te voorkomen.

De brandstof zelf is een gedenatureerde alcohol, die veilig is in het gebruik, zolang u niet probeert hem op te drinken, dus afgezien van het feit dat hij uit de buurt van kinderen en dieren moet worden gehouden, is hij veilig om in uw huis te bewaren.