Bio-ethanol vuren zijn haarden die worden gevoed door het verbranden van bio-ethanol. Bio- ethanol is een brandstof die chemisch identiek is aan de ethanol alcohol die u in alcoholische dranken vindt, waarbij het “bio” gedeelte verwijst naar de manier waarop de brandstof wordt geproduceerd, in plaats van te betekenen dat het andere chemische eigenschappen heeft dan normale ethanol.

Bio-ethanol is een geweldige bron van brandstof voor huisverwarming omdat het rookloos en reukloos is, en kan worden geïnstalleerd zonder de noodzaak van ventilatieopeningen of een schoorsteen, wat betekent dat u een ethanol brandend vuur kunt plaatsen waar u maar wilt in huis. Het is volledig veilig voor gebruik binnenshuis, zelfs in kamers waar u andere vormen van verwarming op basis van vuur misschien niet zou overwegen te gebruiken.

Hoewel een bio-ethanolhaard volkomen veilig is voor de lucht in uw huis – hij produceert alleen CO2 en water bij verbranding, en bij CO2-niveaus vergelijkbaar met het branden van een paar kaarsen – is het toch belangrijk te bedenken dat ze veel warmte produceren en echte vuren zijn. Ze zijn ontworpen met het oog op veiligheid en worden aangestoken met een lange aansteker van een type dat vergelijkbaar is met wat u zou gebruiken bij een gasoven, maar u moet er wel voor zorgen dat u geen draden of kabels in de buurt van de haardunit hebt en dat kinderen en huisdieren de vlammen niet kunnen aanraken.