Bio-ethanol voor bio-ethanol haarden wordt gekocht per liter, en veel branders hebben een capaciteit van een liter, dus is het zinvol om te overwegen hoe lang een liter van de bio-ethanol brandstof zal meegaan bij het afwegen van de kosten van het gebruik van een bio-ethanol haard in uw huis, of zelfs gewoon bij het inslaan van brandstof voor uw nieuwe open haard installatie.


Bioethanol

Zoals u kunt verwachten, hangt de gebruiksduur van een liter bio-ethanol brandstof af van de hoeveelheid brandstof die uw haard verbrandt wanneer hij in werking is, en dat wordt geregeld door de instelling die u op uw brander gebruikt. Fabrikanten schatten dat de gemiddelde bio-ethanol haard op de maximale stand ongeveer 3,5 tot 4 uur nodig heeft om een liter bio-ethanol te verbruiken, maar dit kan oplopen tot maar liefst 8 uur als de instelling lager wordt gezet.

Omdat de maximale stand van een bio-ethanol haard meestal heter zal zijn dan de meeste mensen willen dat hun vuur enkele uren aan een stuk brandt, en misschien alleen in het begin wordt gebruikt om een koude kamer snel te verwarmen alvorens te verlagen naar een andere stand, zal voor de meeste gebruikers, hoe lang een liter brandstof zal meegaan ergens tussen deze twee cijfers liggen.