Hoe lang bio-ethanol brandstof meegaat hangt af van waar u het voor gebruikt, maar als u het gebruikt om een bio-ethanol open haard te stoken, wat tegenwoordig een heel gebruikelijk gebruik van de brandstof is, dan hebben fabrikanten van bio-ethanol open haard installaties wel wat antwoorden.


Bioethanol


Bio-ethanol wordt verkocht in liters, en het is ook normaal dat bio-ethanol haarden branders hebben met een brandstofcapaciteit van één liter, dus wanneer u de vraag stelt hoe lang bio-ethanol meegaat, is het over het algemeen het beste om te denken in termen van hoe lang u uw mooie bio-ethanol vuur aan de gang kunt houden met één liter bio-ethanol brandstof.

Eigenlijk verschillen de schattingen hier nogal, vanwege de variabiliteit van de hoeveelheid ethanol die wordt gebruikt wanneer een vuur op verschillende standen draait. De maximum stand op de meeste ethanol vuren wordt meestal niet voor lange periodes gebruikt, omdat het dan te heet kan worden voor langdurig gebruik. Echter, als u de gemiddelde bio-ethanol haard op volle toeren laat draaien, krijgt u ergens tussen de 3 en 4 uur warmte per liter. Fabrikanten schatten dat u dit op lagere standen kunt verdubbelen, zodat u 6-8 uur gebruik kunt maken van een liter bio-ethanol.