Bio-ethanol brandstof is een veel gebruikte brandstof voor huisverwarming aan het worden, met bio-ethanol haarden die een aantrekkelijke echte oranje vlam geven en voldoende warm zijn om uw kamers te verwarmen in zelfs het koudste weer. Bio-ethanol haarden zijn populair om vele redenen – ze zijn rookvrij en hebben geen schoorstenen of andere speciale ventilatieopeningen nodig, en ze branden schoon zonder roet of as achter te laten.


Bioethanol

Maar hoe veilig is bio-ethanolbrandstof? Zoals bij elke echte brand moet je de vlammen natuurlijk uit de buurt van mensen houden en vermijden dat het vuur te dicht bij draden en kabels komt, om te voorkomen dat ze smelten. Bio-ethanol branden brengen echter niet dezelfde gevaren met zich mee als andere branden. Bio-ethanol zelf is biologisch afbreekbaar en weinig giftig, zodat het niet schadelijk is voor het milieu als het wordt gemorst. Het is een vorm van pure alcohol, dus gevaarlijk als het wordt ingenomen, en natuurlijk is het ontvlambaar, maar zolang u uw brandstof veilig bewaart, uit de buurt van kinderen en dieren, is het even veilig om in huis te hebben als alcoholen die worden gebruikt om schoon te maken.


Bij verbranding produceert het alleen water en CO2, waarbij de CO2 ongeveer evenveel is als bij het branden van een of twee kaarsen, dus ook wat gassen betreft is het veilig.