Bio-ethanol is een zeer populaire manier aan het worden om het huis te verwarmen, terwijl het u ook toestaat om mooie interieur inrichtingen te maken met echte, rookloze vlammen die geen schoorsteen nodig hebben of roet en as achterlaten. Als u overweegt bio-ethanolvuren als een verwarmingsoplossing in uw huis te gebruiken, wilt u waarschijnlijk eerst weten of bio-ethanol zelf veilig is.


Bioethanol

Bio-ethanol is een eenvoudige alcohol – in feite is het dezelfde stof als de ethanol die in alcoholische dranken zit. Het is biologisch afbreekbaar en is niet giftig voor het milieu als het wordt gemorst. Omdat bio-ethanolbrandstof echter pure alcohol is, is het niet veilig voor menselijke consumptie, dus wanneer het als brandstof wordt verkocht, is het in een gedenatureerde vorm, die is ontworpen om te voorkomen dat mensen het drinken of als ingrediënt gebruiken, met onaangename smaken eraan toegevoegd. Het is veilig om in huis te hebben, maar net als bij andere brandstoffen of schoonmaakmiddelen moet u het natuurlijk uit de buurt van kinderen en dieren houden en gemorste vloeistof opdweilen voordat u uw open haard aansteekt, want het is uiteraard zeer ontvlambaar. Bio-ethanolvuren moeten, net als echte vuren, worden bewaakt als er kinderen of huisdieren in de buurt zijn, en u moet voorkomen dat er draden of kabels in de buurt van de brander zijn.