Bio-ethanol vuren zijn een populaire keuze deze dagen als het gaat om huis ontwerp, maar wat niet iedereen zich realiseert is dat ze ook een zeer efficiënte manier zijn om uw huis te verwarmen. Omdat bio-ethanol vuren schone, aantrekkelijke vlammen produceren, vergelijkbaar met die van kaarsen, gaan veel mensen ervan uit dat ze meer ontworpen zijn als decoratief element en niet veel warmte afgeven, maar dat is eigenlijk niet het geval.


Bioethanol

In vergelijking met een gemiddelde elektrische haard, zal de gemiddelde bio-ethanol haard een derde meer warmte produceren. Dit wordt meestal gemeten in kilowattuur (kWh), waarbij de elektrische haard u 2kWh geeft, terwijl de typische bio-ethanol haard 3kWh geeft op de hoogste stand.

Zoals u kunt verwachten, hoeft de bio-ethanol haard zeker niet de hele tijd op het hoogste vermogen te worden gebruikt om zelfs grote kamers in het koudste weer te verwarmen. Het heeft ook veel voordelen ten opzichte van andere soorten haarden – in tegenstelling tot elektrische haarden, is het veilig om ze te installeren, zelfs in kamers waar veel water is, zoals de badkamer, en in tegenstelling tot hout- of kolenvuren, zijn ze rookloos, en hebben geen ventilatieopeningen nodig, zoals een griep of schoorsteen.