Bio-ethanol is een alcoholsoort die chemisch gezien vergelijkbaar is met het ethanol dat in alcoholische dranken zit. Het wordt in sommige landen gebruikt als brandstof voor motorvoertuigen, als alternatief voor benzine of gemengd met benzine, en wordt over de hele wereld gebruikt in bio-ethanol haarden, die een populaire interieurvormgevingoptie en milieuvriendelijke huisverwarmings oplossing aan het worden zijn.


Bioethanol

Bij elke verwarmingsoptie in huis maken mensen zich natuurlijk zorgen over de vereiste ventilatie en of er koolmonoxide vrijkomt. In feite produceert bio-ethanol alleen kooldioxide en water wanneer het wordt verbrand, dus koolmonoxide is geen probleem.

Omdat de hoeveelheid geproduceerde CO2 ook klein is – vergelijkbaar met die geproduceerd door het branden van twee kaarsen – en omdat een bio-ethanol haard rook- en reukloos is, is er geen behoefte aan een schoorsteen of een ander type van ventilatie om een bio-ethanol haard binnenshuis te gebruiken. Dit maakt ze eenvoudig te installeren en betekent dat ze overal in huis kunnen worden gebruikt, met mobiele haarden op wielen ook een optie – waardoor veelzijdige haarden kunnen worden verplaatst in het huis naar waar u wat extra warmte en het aantrekkelijke uiterlijk van echte oranje vlammen wilt.