Met de groeiende populariteit van bio-ethanol haarden als een interieur functie, vragen veel mensen die overwegen er een aan te schaffen zich af of ze daadwerkelijk werken als een verwarmingsoplossing, naast het bieden van het decoratieve effect van echte vlammen. Omdat bio-ethanol haarden vaak worden vergeleken met kaarsen in termen van hoe ze werken, denken sommige mensen dat de hoeveelheid warmte die ze vrijgeven net zo verwaarloosbaar zal zijn als die van een kaars – ja, er is een echt vuur daar, maar het zal je niet warm houden in het midden van de winter.


Maar in feite kunnen bio-ethanol vuren ongeveer 30% warmer zijn (gemeten in kilowattuur) dan de gemiddelde elektrische haard gebruikt op de hoogste stand. Dit maakt ze volledig geschikt als een middel om een kamer te verwarmen, zelfs in de koudste delen van het jaar. Veel mensen vinden de maximale warmteafgifte van een ethanol haard eigenlijk te heet, hoewel dit geen probleem is omdat de branders op deze haarden u toelaten om de warmte aan te passen aan het niveau dat u het beste bevalt.


Met bio-ethanol haarden kunt u uw huis op een veilige en stijlvolle manier verwarmen, en u kunt ze overal in huis gebruiken, omdat er geen speciale ventilatie nodig is en er geen rook wordt geproduceerd.