Met de groeiende buzz rond bio-ethanol haarden, te wijten aan de vele stijlvolle ontwerpen beschikbaar, het feit dat ze schoon branden zonder as of rook, en het feit dat ze gemakkelijk overal in het huis kunnen worden geïnstalleerd, geloven sommige mensen dat ze louter decoratief zijn, in
plaats van een complete huisverwarming oplossing. Echter, bio-ethanol vuren produceren een aanzienlijke hoeveelheid warmte, die kan worden ingesteld met behulp van de schuif op de brander die u vindt op een typische bio-ethanol haard.


Bioethanol


Gemeten in kilowattuur geeft de gemiddelde bio-ethanol haard op de hoogste stand 3 kWh af, een derde meer dan een typische elektrische haard, die op de hoogste stand 2 kWh afgeeft.


Dit betekent dat bio-ethanol haarden niet alleen werken op een hernieuwbare en milieuvriendelijke brandstofbron en een gemakkelijke en flexibele optie zijn voor elke kamer in het huis (zelfs plaatsen zoals de badkamer), maar ook de enige oplossing voor huisverwarming kunnen zijn die u nodig heeft. Natuurlijk kunnen mensen die de voorkeur geven aan andere verwarmingsoplossingen zoals vloerverwarming voor het hele huis ook kiezen voor bio-ethanol haarden voor hun decoratieve aantrekkingskracht in bepaalde kamers, en als een middel om een gezellige, echte vuur sfeer te creëren.