Bio-ethanol wordt om een aantal redenen beschouwd als een goede optie voor huisverwarming. Een van de belangrijkste is dat het een hernieuwbare brandstof is die ook koolstofneutraal is. Nu steeds meer mensen rekening houden met het milieu en hun koolstofvoetafdruk bij de keuze van het soort energie dat zij willen gebruiken om hun huis warm te houden, maakt het feit dat bio-ethanol wordt gemaakt van planten, die de CO2 die vrijkomt bij de verbranding van de brandstof compenseren door CO2 te absorberen terwijl ze groeien, bio-ethanol tot een aantrekkelijke keuze.


Bioethanol

Andere milieuredenen waarom bio-ethanol een goede optie is, zijn dat het biologisch afbreekbaar is, en dat het ook geen milieurisico’s veroorzaakt als het wordt gemorst, vanwege de lage toxiciteit. 

Naast het milieu zijn er echter nog andere praktische redenen waarom bio-ethanolvuren goed zijn. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden, omdat er geen as of roet wordt geproduceerd, en omdat ze ook geen rook produceren, hebben ze geen eigen schoorsteen nodig, zodat u een bio-ethanolvuur bijna overal in uw huis kunt plaatsen waar u maar wilt. Mensen houden ook van de manier waarop de vuren eruit zien, omdat ze echte, oranje vlammen produceren, en er zijn veel ontwerpkeuzes die u kunt gebruiken met bio-ethanol vuren die niet haalbaar zijn met dingen zoals houtvuren of houtkachels, zoals het hebben van de open haard direct onder uw TV.