Een liter bio-ethanol, als we het alleen over de vloeistof zelf hebben, heeft een massa van 1 kg. In het metrieke stelsel is dit de manier waarop hoeveelheden vloeistof en hun respectieve massa’s worden gemeten, dus een liter bio-ethanol, water, of andere vloeistoffen zal altijd ongeveer 1 kg wegen. Als u echter wilt weten hoeveel de eenheid bio-ethanol die u daadwerkelijk koopt weegt, inclusief de verpakking, dan hangt dat af van de vraag of u uw bio-ethanol in plastic flessen of metalen blikjes krijgt. 


Bioethanol

In beide gevallen zal de verpakking zo ontworpen zijn dat ze licht is, en dus zal het dragen van een liter bio-ethanol precies hetzelfde aanvoelen als het dragen van een literfles water. Dit kan een belangrijke overweging zijn als u bio-ethanol gebruikt als brandstof voor een campingfornuis en u rekening moet houden met het gewicht ervan voor bijvoorbeeld trektochten.

U kunt bio-ethanol kopen in grotere eenheden van meer dan een liter, en u kunt ook vaak betere aanbiedingen voor bio-ethanol krijgen door het in bulk te kopen, bijvoorbeeld online bestellingen van 12 liter of meer. Dit kan de slimste manier van winkelen zijn, omdat het betekent dat u een voorraad kunt aanleggen en uw bio-ethanolhaard lang genoeg kunt gebruiken.