Een liter bio-ethanol, als we het alleen over de vloeistof zelf hebben, heeft een massa van 1 kg. In het metrieke stelsel is dit de manier waarop hoeveelheden vloeistof en hun respectieve massa’s worden gemeten, dus een liter bio-ethanol, water, of andere vloeistoffen zal altijd ongeveer 1 kg wegen. Als u echter wilt weten hoeveel de eenheid bio-ethanol die u daadwerkelijk koopt weegt, inclusief de verpakking, dan hangt dat af van de vraag of u uw bio-ethanol in plastic flessen of metalen blikjes krijgt. 

In beide gevallen zal de verpakking zo ontworpen zijn dat ze licht is, en dus zal het dragen van een liter bio-ethanol precies hetzelfde aanvoelen als het dragen van een literfles water. Dit kan een belangrijke overweging zijn als u bio-ethanol gebruikt als brandstof voor een campingfornuis en u rekening moet houden met het gewicht ervan voor bijvoorbeeld trektochten.

U kunt bio-ethanol kopen in grotere eenheden van meer dan een liter, en u kunt ook vaak betere aanbiedingen voor bio-ethanol krijgen door het in bulk te kopen, bijvoorbeeld online bestellingen van 12 liter of meer. Dit kan de slimste manier van winkelen zijn, omdat het betekent dat u een voorraad kunt aanleggen en uw bio-ethanolhaard lang genoeg kunt gebruiken.