Bio-ethanol is een veelgebruikte brandstof voor kampeeruitrusting zoals kachels en lantaarns en wordt ook zeer populair voor huishoudelijk gebruik binnenshuis in haarden en kachels. Als u in een motorhome woont, vraagt u zich misschien af of u veilig een bio-ethanolhaard in uw motorhome kunt gebruiken, of dat bio-ethanol een levensvatbare brandstof is om binnen in uw motorhome te koken.


Bioethanol

Bio-ethanol geeft geen schadelijke dampen af als het brandt, en produceert ook geen rook en as. Dit betekent dat u met een bio-ethanolhaard geen schoorsteen nodig hebt, en ook dat hij gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is. Dit maakt het een geschikte manier om een aantrekkelijk haardvuur en wat verwarming aan uw motorhome toe te voegen. U moet overwegen om af en toe een raam open te zetten, omdat bio-ethanolhaarden de kamer benauwd kunnen maken en ook condensatie kunnen produceren, maar verder zijn er geen speciale ventilatie-eisen om er veilig een te gebruiken.

Natuurlijk produceren bio-ethanolvuren een echte vlam, dus u moet er rekening mee houden waar u ze plaatst om te voorkomen dat de hitte iets beschadigt of dat dingen vlam vatten, maar de vuren produceren geen vonken of sintels, waardoor ze veel veiliger zijn als echte vuren dan andere alternatieven.