Bio-ethanol brandstof wordt gebruikt om allerlei dingen aan te drijven, waaronder open haarden, camping kachels en lantaarns. Als u op zoek bent naar bio-ethanol brandstof om een van deze apparaten binnen of buiten aan te drijven, dan vraagt u zich misschien af of alle bio-ethanol brandstoffen die verkocht worden hetzelfde zijn. Bio-ethanol die voor huishoudelijk gebruik wordt verkocht is een gedenatureerde alcohol, wat betekent dat er een bitterstof aan is toegevoegd om het ongeschikt te maken om te drinken. Dit wordt gedaan zowel voor de veiligheid als om het te kunnen verkopen zonder de belasting- en vergunningsproblemen die gepaard gaan met de verkoop van alcoholische dranken. Dit betekent dat de bio-ethanol die u koopt nooit 100% zuiver is, maar hoe zuiver moet het dan wel zijn?


Bioethanol

Bij Bioethanolshop koopt u de beste kwaliteit Kieselgreen bio-ethanol voor gebruik in open haarden en buitenkachels heeft een zuiverheidsgraad van 96,6%. Deze zuiverheidsgraad geeft u de juiste grootte van vlam en de hoeveelheid warmte die deze apparaten kunnen verdragen (100% bio-ethanol zou te vluchtig kunnen zijn). Brandstoffen met een lagere zuiverheid, tot ongeveer 80%, werken nog steeds in een bio-ethanol brander, maar kunnen bij gebruik een onaangename geur veroorzaken. Als u per ongeluk bio-ethanol van lage kwaliteit koopt, kunt u deze geur maskeren met geurende oliën of was in uw brander.