Als u een bio-ethanol haard in uw huis wilt gebruiken, wilt u waarschijnlijk weten voor welke risico’s u moet oppassen. Bio-ethanol haarden produceren een echte vlam, en dus kunnen ze dingen in brand steken of ervoor zorgen dat dingen die te dicht bij hen zijn geplaatst oververhit raken of smelten. Dit is een risico bij elk soort echt vuur, en bio-ethanol haarden zijn nog steeds veiliger dan de meeste echte vuur opties in dit opzicht omdat ze geen sintels of vonken produceren. Het is nog steeds belangrijk om het vuur te bewaken, vooral als u huisdieren of kinderen in de buurt heeft. Veel mensen gebruiken een doorzichtige beschermkap zodat de mooie vlammen nog steeds te zien zijn.

Wat luchtkwaliteit en dampen betreft, zijn bio-ethanol vuren zeer veilig. Het enige wat bij de verbranding van ethanol vrijkomt is water en een kleine hoeveelheid CO2, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over speciale ventilatie of rook. De geproduceerde waterdamp kan echter leiden tot condensatie, en het vuur zal zuurstof verbruiken in uw kamer, dus het is het beste om een raam open te zetten om van tijd tot tijd frisse lucht binnen te laten tijdens het gebruik van een bio-ethanolvuur.

Bio-ethanol zelf is licht ontvlambaar en dus moet u erop letten dat u gemorste vloeistof opdweilt en buiten het bereik van kinderen, baby’s en huisdieren houdt wanneer u het bewaart.