Bio ethanol haarden worden steeds populairder vanwege hun moderne, strakke ontwerpen. Maar naast de esthetiek vragen veel mensen zich af of deze haarden ook echt warmte kunnen leveren. Het korte antwoord is ja, bio ethanol haarden kunnen voldoende warmte leveren om een kamer te verwarmen. Laten we eens kijken hoe ze werken en wat de voordelen ervan zijn


Bioethanol

Hoe bio ethanol haarden werken

Bio ethanol haarden gebruiken brandstof afkomstig van maïs, aardappelen en andere bronnen van plantaardige alcohol om een vlam in de haard te creëren zonder rook of giftige stoffen in de lucht te brengen. Dit maakt ze tot een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele haarden op hout of gas. Ze vereisen ook geen ventilatiesysteem of schoorsteen omdat ze geen rook produceren.  U hoeft alleen maar wat brandstof in de haard te gieten, als de vlam uit is,en deze met een lange lucifer of aansteker aan te steken om het vuur aan de gang te krijgen!

Voordelen van bio ethanol haarden

De warmte van een bio ethanol haard kan aanzienlijk zijn, afhankelijk van de grootte van de haard en de gebruikte brandstof. Hoe groter de haard, hoe meer brandstof hij verbruikt en hoe meer warmte hij afgeeft. Een goede vuistregel is dat een bio-ethanolhaard van 1 liter ongeveer 3 kilowatt (KW) warmte per uur afgeeft tijdens het branden – genoeg om een kamer van gemiddelde grootte comfortabel te verwarmen. Elk toestel heeft echter zijn eigen specificaties wat betreft warmteafgifte, dus lees u goed in voordat u tot aanschaf overgaat. 

Extra voordelen voor uw huis

Bio ethanol haarden hebben veel meer voordelen dan alleen het leveren van warmte voor je huis; ze zijn ook zeer gemakkelijk te installeren en te onderhouden door hun vereenvoudigde ontwerp en het ontbreken van ventilatie of schoorsteen vereisten. Ze brengen ook een modern tintje aan elke woonruimte met hun stijlvolle ontwerpen – perfect om sfeer toe te voegen zonder de functie op te offeren! En omdat er bij de verbranding van biobrandstof geen rook ontstaat, zijn dit soort haarden veel veiliger dan die op hout of gas, omdat er geen risico is op koolmonoxidevergiftiging. 

Bio ethanol haarden zijn een stijlvolle manier om warmte en sfeer toe te voegen aan je leefruimte terwijl ze toch milieuvriendelijk en veilig zijn voor je huis. Ze bieden voldoende warmte, afhankelijk van de grootte en de gebruikte brandstof, en zijn gemakkelijk te installeren en te onderhouden door hun vereenvoudigde ontwerp en het ontbreken van ventilatie-eisen. Als u op zoek bent naar een milieuvriendelijke optie die zowel stijl als inhoud biedt, overweeg dan vandaag nog te investeren in een haard!