Een bio ethanol haard is een moderne en stijlvolle manier om warmte en sfeer toe te voegen aan elke kamer. Maar wat is een bio ethanol haard precies? In deze blogpost onderzoeken we hoe het werkt en wat de voordelen zijn van het gebruik ervan in uw huis


Bioethanol

Wat is een bio ethanol haard?

Een bio ethanol haard is een type binnenhaard die vloeibare brandstof gebruikt – bio ethanol – als warmtebron. De brandstof bevindt zich in een metalen vat, dat aan de bovenkant een opening heeft om de brandstof in te gieten. Bij het aansteken verdampt de alcohol uit de tank en produceert warmte. Deze warmte straalt uit naar de omringende ruimte en verwarmt alles wat het aanraakt

Hoe werkt het?

Bio-ethanol haarden zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk te gebruiken zijn en een minimale installatie vereisen. U hoeft alleen het reservoir met bio-ethanol te vullen en het aan te steken met een lange lucifer of aansteker. Eenmaal aangestoken kunt u de vlamhoogte aanpassen door naar behoefte brandstof toe te voegen of af te nemen. De meeste modellen hebben ook verstelbare dempers, zodat u zelf kunt bepalen hoeveel warmte er in uw kamer vrijkomt

Voordelen van bio-ethanol haarden

Het gebruik van een bio-ethanol haard heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten verwarmingssystemen:  Ten eerste produceren ze geen rook of geuren, omdat alle brandstof volledig verbrandt bij het aansteken. Ten tweede zijn ze ongelooflijk energie-efficiënt omdat bijna alle energie rechtstreeks de kamer in gaat en niet verloren gaat via inefficiënte kanalen of ventilatieopeningen zoals bij traditionele haarden. Ten slotte vereisen ze geen installatie – gewoon wat brandstof erin gieten en aansteken! Geen gereedschap nodig!                          

Bio ethanol haarden bieden een gemakkelijke en efficiënte manier om warmte en sfeer toe te voegen aan elke kamer zonder een traditionele open haard of verwarming te hoeven installeren. Ze branden schoon en geven geen rook of geuren af tijdens het gebruik, waardoor ze ideaal zijn voor degenen die een onderhoudsarme en toch milieuvriendelijke verwarmingsoplossing voor hun huis willen. Of u nu iets kleins en eenvoudigs zoekt of iets dat groot genoeg is om gasten te ontvangen, er is zeker een model dat perfect aan uw wensen voldoet! Probeer er vandaag nog een – u zult er geen spijt van krijgen!