Elke winter zoeken mensen naar manieren om warm en gezellig te blijven. Een spannende optie die steeds populairder wordt is de bio ethanol haard, een type haard die geen hout of gas nodig heeft en werkt op vloeibare bio ethanol brandstof. Maar hoe werkt het? Laten we de basisprincipes uiteenzetten


Bioethanol

Wat is een bio-ethanolhaard?

Een bio ethanol haard is een binnenhaard die vloeibare bio ethanol brandstof gebruikt als energiebron. Het vereist geen speciale constructie of installatie, waardoor het de perfecte keuze is voor mensen die de sfeer van een traditioneel houtvuur willen zonder al het gedoe en de rommel

Hoe werkt het?

Bio ethanol haarden worden aangedreven door vloeibare bio ethanol brandstof, die warmte produceert door een proces genaamd verbranding. De brandstof brandt schoon en stoot geen rook, roet of andere vervuilende stoffen uit in de lucht. De vlam die door de verbranding van deze brandstof ontstaat, geeft warmte en licht af, net als een traditioneel houtvuur, maar dan zonder alle rook en rommel

Bio ethanol haarden zijn gemakkelijk te gebruiken – je hoeft ze alleen maar te vullen met bio ethanol brandstof, aan te steken met een lucifer of aansteker, en je kunt aan de slag! En omdat er geen dure installatie of speciale ventilatiesystemen nodig zijn, zijn ze perfect voor zowel nieuwbouwprojecten als bestaande woningen

Bio-ethanol haarden bieden een gemakkelijke en efficiënte manier om te genieten van de warmte van een binnenhaard zonder al het gedoe van hout hakken of ingewikkelde installatieprocessen. Ze branden schoon en veilig zonder rook- of roetvervuiling, waardoor ze ideaal zijn voor iedereen die een gezellige sfeer in huis wil brengen en toch rekening wil houden met het milieu. Dus als u op zoek bent naar een alternatieve manier om uw huis warm te houden dit winterseizoen, waarom dan niet een bio-ethanol haard overwegen? U zult niet teleurgesteld zijn!