Bioethanolbrande er brande, der er opstået ved afbrænding af bioethanol. Bioethanol er et brændstof, der kemisk set er identisk med den ethanolalkohol, der findes i alkoholholdige drikkevarer, hvor "bio" henviser til den måde, hvorpå brændstoffet fremstilles, snarere end at betyde, at det har andre kemiske egenskaber end normal ethanol.


Bioethanol

Bioethanol er en fantastisk brændselskilde til opvarmning af hjemmet, fordi det er røg- og lugtfrit og kan installeres uden behov for ventilation eller skorsten, hvilket betyder, at du kan lave et ethanolfyr hvor som helst i dit hjem. Det er helt sikkert til indendørs brug, selv i rum, hvor du måske ikke ville overveje at bruge andre former for ildbaseret opvarmning.

Selv om et bioethanolfyr er helt sikkert for luften i dit hjem - det producerer kun CO2 og vand, når det brænder, og med CO2-niveauer, der svarer til at brænde et par stearinlys - er det vigtigt at huske, at de producerer meget varme og er rigtige brande. De er designet med henblik på sikkerhed og tændes med en lang lighter af samme type som den, du ville bruge til en gasovn, men du skal sørge for, at der ikke er ledninger eller kabler i nærheden af fyret, og at børn og kæledyr ikke kan røre ved flammerne.