Bioethanolpejse bliver mere og mere populære inden for indretning og boligopvarmning på grund af de flotte dansende flammer, de giver, og fordi de giver dig mulighed for at skabe et rigtigt bål næsten overalt i dit hjem uden brug af skorstene eller særlige ventilationsåbninger. Et af de vigtigste salgsargumenter for bioethanolpejse er, ud over deres udseende og bekvemmelighed, at de også kører på en vedvarende energikilde, der er biologisk nedbrydelig og har en lav toksicitet som forurenende stof, hvis den spildes. Men er bioethanol pejse sikre?


Bioethanol

Bioethanolpejse ligner i bund og grund stearinlys i deres virkemåde og i den mængde CO2, de producerer, så de er helt sikre at bruge indendørs og i alle dele af huset. Selvfølgelig er de stadig brand, ligesom stearinlys, men anlæggets design gør dem så sikre som muligt. Bioethanol udvikler ikke røg, så det vil ikke skade ting som dit tv, selv om det står over ilden - selv om du skal undgå at have ledninger og kabler for tæt på ilden for at undgå overophedning.

Selve brændstoffet er en denatureret alkohol, som er sikker at bruge, så længe du ikke forsøger at drikke det, så bortset fra at det skal holdes væk fra børn og dyr, er det sikkert at have i hjemmet.