Bioethanolovne er en populær og moderne form for boligopvarmning, der kører på denatureret alkohol, der fremstilles ved en biologisk proces med gæring og destillation af naturligt sukker. Bioethanol anses for at være et miljøvenligt brændstof til opvarmning af boliger, da det er vedvarende og har lav toksicitet.


Bioethanol

Bioethanolpejse er ved at blive et populært designvalg, fordi de giver en attraktiv flammeeffekt, er røgfri og ikke kræver nogen særlig ventilation for at fungere. De er også nemme at installere og kan bruges overalt i hjemmet - nogle mennesker integrerer dem endda i deres badeværelse.

Bioethanolbrændeovne tændes med en lang lighter - i lighed med dem, der bruges til gasovne - og brænder denatureret alkoholbrændstof, der købes på litervis. Med hensyn til driftsomkostninger svarer de stort set til en brændeovn, selv om installationsomkostningerne og prisen på selve pejsen generelt er meget lavere. Bioethanolpejse producerer kun vand og CO2, når brændstoffet brændes, men mængden af CO2 pr. time svarer nogenlunde til at brænde to stearinlys. Det betyder, at de kan bruges i alle rum i huset uden sundhedsmæssige problemer, f.eks. risiko for kulilteforgiftning.