Bioethanol er ved at blive en meget populær måde at opvarme hjemmet på, samtidig med at du kan skabe smukke indretninger med ægte, røgfri flammer, der ikke kræver en skorsten eller efterlader sod og aske. Hvis du overvejer at bruge bioethanolbrændeovne som opvarmningsløsning i dit hjem, vil du sandsynligvis først vide, om bioethanol i sig selv er sikkert.


Bioethanol

Bioethanol er en simpel alkohol - det er faktisk det samme stof som den ethanol, der findes i alkoholholdige drikkevarer. Det er biologisk nedbrydeligt og er ikke giftigt for miljøet, hvis det spildes. Da bioethanolbrændstof imidlertid er ren alkohol, er det ikke sikkert til menneskeføde, så når det sælges som brændstof, er det i en denatureret form, der er designet til at forhindre, at folk drikker det eller bruger det som ingrediens, og der er tilsat ubehagelige smagsstoffer. Det er sikkert at have i hjemmet, men som med ethvert andet brændstof eller rengøringsmiddel skal du naturligvis holde det væk fra børn og dyr og tørre spild op, inden du tænder din pejs, da det naturligvis er letantændeligt. Bioethanolbrande skal ligesom rigtige brande overvåges, når der er børn eller kæledyr i nærheden, og du bør undgå at have ledninger eller kabler i nærheden af brænderen.