Bioethanolbrændeovne er et populært valg i disse dage, når det gælder boligindretning, men hvad ikke alle ved er, at de også er en meget effektiv måde at opvarme dit hjem på. Fordi bioethanolbrændeovne giver rene, flotte flammer, der ligner stearinlysets, antager mange mennesker, at de er designet mere som et dekorativt element og ikke afgiver meget varme, men det er faktisk ikke tilfældet.


Bioethanol

Sammenlignet med en gennemsnitlig elektrisk brændeovn vil den gennemsnitlige bioethanolovn producere en tredjedel mere varme end en gennemsnitlig elektrisk brændeovn. Dette måles normalt i kilowatttimer (kWh), hvor den elektriske brændeovn giver dig 2 kWh, mens den typiske bioethanolbrændeovn giver dig 3 kWh ved den højeste indstilling.

Som du måske kan forvente, behøver bioethanolbrændeovnen bestemt ikke at køre på fuld kraft hele tiden for at opvarme selv store rum i det koldeste vejr. Det har også mange fordele i forhold til andre typer pejse - i modsætning til elektriske pejse er det sikkert at installere dem selv i rum, hvor der er meget vand, f.eks. på badeværelset, og i modsætning til træ- eller kulpejse er de røgfri og kræver ingen ventilationsåbninger, f.eks. en skorsten eller en røgrør.