Bioethanol til bioethanolpejse købes pr. liter, og mange brændere har en kapacitet på en liter, så det er fornuftigt at overveje, hvor længe en liter bioethanolbrændsel vil holde, når du afvejer omkostningerne ved at bruge en bioethanolpejs i dit hjem, eller når du bare skal købe brændstof til din nye pejseinstallation.


Bioethanol

Som du måske kan forvente, afhænger den tid, det tager for en liter bioethanolbrændstof at brænde, af den mængde brændstof, som din brændeovn brænder, når den er i gang, og dette styres af den indstilling, du bruger på din brænder. Producenterne anslår, at det tager ca. 3,5 til 4 timer for den gennemsnitlige bioethanolpejs at forbruge en liter bioethanol ved maksimal indstilling, men dette kan stige til op til 8 timer, hvis indstillingen skrues ned.

Da den maksimale indstilling af et bioethanolfyr normalt vil være varmere, end de fleste mennesker ønsker, at deres bål skal brænde i flere timer ad gangen, og måske kun bruges i starten til hurtigt at opvarme et koldt rum, før man går ned til en anden indstilling, vil det for de fleste brugere ligge et sted mellem disse to tal, hvor længe en liter brændsel vil holde.