Hvor længe bioethanolbrændstof holder afhænger af, hvad du bruger det til, men hvis du bruger det til at fyre en bioethanolpejs, hvilket er en meget almindelig anvendelse af brændstoffet i dag, har producenterne af bioethanolpejse nogle svar.


Bioethanol


Bioethanol sælges i liter, og det er også normalt, at bioethanolpejse har brændere med en brændselskapacitet på en liter, så når du spørger, hvor længe bioethanol holder, er det generelt bedst at tænke i forhold til, hvor længe du kan holde dit smukke bioethanolpejs i gang med en liter bioethanolbrændsel.

Faktisk varierer skønnene her en del på grund af variationen i den mængde ethanol, der bruges, når et bål kører ved forskellige indstillinger. Den maksimale indstilling på de fleste ethanolbrændeovne bruges normalt ikke i længere tid, da den kan blive for varm ved længerevarende brug. Men hvis du kører et gennemsnitligt bioethanolfyr på fuld hastighed, får du et sted mellem 3 og 4 timers varme pr. liter. Producenterne anslår, at du kan fordoble dette på lavere indstillinger, hvilket giver dig 6-8 timers brug af en liter bioethanol.