Bioethanolbrændstof er ved at blive et meget anvendt brændstof til opvarmning af boliger, og bioethanolpejse giver en attraktiv ægte orange flamme og er varme nok til at opvarme dine rum i selv det koldeste vejr. Bioethanolpejse er populære af mange grunde - de er røgfrie og kræver ikke skorstene eller andre særlige ventilationsåbninger, og de brænder rent uden at efterlade sod eller aske.


Bioethanol

Men hvor sikkert er bioethanolbrændstof? Som ved enhver rigtig brand skal du naturligvis holde flammerne væk fra mennesker og undgå at lade ilden komme for tæt på ledninger og kabler for at forhindre, at de smelter. Bioethanolbrande udgør dog ikke den samme fare som andre brande. Bioethanol i sig selv er biologisk nedbrydelig og har lav toksicitet, så det skader ikke miljøet, hvis det spildes. Det er en form for ren alkohol, så det er farligt, hvis det indtages, og det er naturligvis brændbart, men så længe du holder dit brændstof sikkert og væk fra børn og dyr, er det lige så sikkert at have i hjemmet som alkohol til rengøring.


Når det brændes, producerer det kun vand og CO2, og CO2 er omtrent det samme som at brænde et eller to stearinlys, så det er også sikkert med hensyn til gasser.