Bioethanol er et brændstof, der i nogle lande anvendes som et alternativ til benzin, enten alene eller i en blanding med almindelig blyfri benzin. Bioethanol er dog bedst kendt som et brændstof til opvarmning af husholdninger, og bioethanolpejse bliver stadig mere populære.


Bioethanol

En af de vigtigste ting, som folk finder attraktivt ved bioethanol, ud over at det er en meget praktisk måde at opvarme hjemmet på, er, at det er miljøvenligt. Det er vedvarende, biologisk nedbrydeligt og næsten ikke giftigt, hvis det spildes - faktisk er det det samme kemiske stof som alkoholen i alkoholholdige drikkevarer. Men er bioethanol CO2-neutralt?

Der er mange ting at tage hensyn til, når man vurderer, om et brændstof til motorkøretøjer er CO2-neutralt, så spørgsmålet er, om bioethanol er CO2-neutralt, når det anvendes på denne måde. Ved simpel husholdningsbrug i pejse opvejer den kuldioxid, der absorberes af de planter, der vokser for at fremstille brændstoffet, imidlertid stort set den CO2, der produceres, når bioethanolen brændes, hvilket betyder, at det kan klassificeres som et kulstofneutralt brændstof til husholdningsopvarmning. Når du bruger en bioethanolpejs, er mængden af CO2, der produceres, sammenlignelig med afbrænding af et lille antal stearinlys.