Bioethanol er et brændstof, der fremstilles ved at fermentere det sukker, der naturligt forekommer i visse plantearter, og derefter destillere den resulterende alkohol. Det betyder, at det er et alkoholbaseret brændstof. Faktisk er bioethanol det samme kemiske stof som den ethanol, der findes i alkoholholdige drikkevarer som vin, øl og spiritus. Som brændstof frigøres energien i bioethanol ved forbrænding. Ved forbrændingen frigives varmeenergi samt vanddamp og CO2.


Bioethanol

Bioethanol anvendes som brændstof til biler, men også som brændstof til hjemmebrug, f.eks. til pejse og lanterner i hjemmet. Biler kan køre på bioethanol og benzinblandinger uden motorændringer, f.eks. E10, som er det brændstof, der oftest købes ved pumpen i Storbritannien i dag. E10 indeholder 10% bioethanol, og resten er blyfri benzin. Til åben ild, pejse i haven og campingovne sælges bioethanol i form af flasker med denatureret alkohol. De bruges ved blot at hælde bioethanolvæsken i brænderen og tænde den. Da bioethanol giver en ægte flamme og ingen røg, er det et fleksibelt brændstof til brug i pejse i hjemmet, hvor der ikke er behov for en skorsten.