Bioetanool on kütus, mida valmistatakse teatud taimeliikides looduslikult esinevate suhkrute kääritamisel ja seejärel saadud alkoholi destilleerimisel. See tähendab, et tegemist on alkoholipõhise kütusega. Tegelikult on bioetanool sama kemikaal, mida leidub alkohoolsete jookide, näiteks veini, õlle ja kangete alkohoolsete jookide koostises. Kütusena vabaneb bioetanooli energia põlemisel. Põlemisel vabaneb soojusenergia, samuti veeaur ja CO2.

Bioetanooli kasutatakse kütusena autodes, aga ka koduses kasutuses, näiteks kodustes küttekolletes ja laternates. Autod võivad töötada bioetanooli ja bensiinisegudega ilma mootorit muutmata, näiteks E10, mis on praegu Ühendkuningriigis kõige sagedamini kasutatav kütus. E10 sisaldab 10% bioetanooli ja ülejäänud osa on pliivaba bensiin. Bioetanooli müüakse lahtiste tulede, aiatulekahjude ja matkapliitide jaoks denatureeritud alkoholi pudelites. Neid kasutatakse, valades bioetanooli vedelikku lihtsalt põleti sisse ja süütades selle. Kuna bioetanool tekitab tõelise leegi ja ei tekita suitsu, on see paindlik kütus, mida saab kasutada kodustes küttekolletes, kus ei ole vaja korstnat.