Bioetanolipalot ovat tulipaloja, jotka saavat polttonsa bioetanolin polttamisesta. Bioetanoli on polttoaine, joka on kemiallisesti identtinen alkoholijuomissa esiintyvän etanolialkoholin kanssa. "Bio" viittaa polttoaineen tuotantotapaan eikä tarkoita sitä, että sen kemialliset ominaisuudet poikkeaisivat tavallisesta etanolista.


Bioetanoli

Bioetanoli on loistava polttoaine kotien lämmitykseen, koska se on savutonta ja hajutonta, ja se voidaan asentaa ilman tuuletusaukkoja tai savupiippua, joten etanolituli voi olla missä tahansa kodissa. Se on täysin turvallinen sisätiloissa, jopa sellaisissa tiloissa, joissa et ehkä harkitsisi muiden tulipohjaisten lämmitysmuotojen käyttöä.

Vaikka bioetanolituli on täysin turvallinen kodin ilmalle - se tuottaa palamisen aikana vain hiilidioksidia ja vettä, ja sen hiilidioksidipitoisuus vastaa muutaman kynttilän palamista - on tärkeää muistaa, että ne tuottavat paljon lämpöä ja ovat todellisia tulipaloja. Ne on suunniteltu turvallisuusnäkökohdat huomioon ottaen, ja ne sytytetään pitkällä sytyttimellä, joka on samantyyppinen kuin kaasu-uunissa käytettävä sytytin, mutta sinun on varmistettava, ettei paloyksikön läheisyydessä ole johtoja tai kaapeleita ja etteivät lapset tai lemmikit pääse koskemaan liekkeihin.