Bioetanoliuunin lämmöntuotto on säädettävissä lähes kaikissa laitteissa, joten voit valita haluamasi lämpötilan tarpeidesi mukaan. Keskimääräinen bioetanolitakka tuottaa kuitenkin maksimiasennossaan teknisesti 3 kWh lämpöä. Vaikka tämä ei ehkä merkitse paljon useimmille takkaa ostaville ihmisille, jos sitä verrataan tyypilliseen sähkötakkaan, sähkötakka tuottaa 2 kWh korkeimmalla asetuksella.


Bioetanoli

Bioetanolikiuas pystyy siis tuottamaan kolmanneksen enemmän lämpöä kuin tavallinen sähkökiuas.

Tämä tarkoittaa, että bioetanolitakka voi olla sopiva valinta minkä tahansa kokoisen huoneen lämmittämiseen myös vuoden kylmimpinä kuukausina. Monet ihmiset eivät koskaan käytä bioetanoliuunin maksimiasetusta, koska se on liian kuuma useimpien makuun!

Koska bioetanolitulisijat tuottavat riittävästi lämpöä kilpailemaan muiden kotitalouksien lämmitysratkaisujen kanssa tai jopa ylittävät ne, mutta niiden etuna on myös savuttomuus, hajuttomuus ja helppo asennettavuus, ne ovat suosittuja valintoja monenlaisiin käyttötarkoituksiin, kuten kodin sellaisten huoneiden lämmittämiseen, joihin muuntyyppiset avotulet eivät soveltuisi tai joita ei olisi mahdollista asentaa, kuten makuuhuoneisiin ja jopa kylpyhuoneisiin.