Bioetanoliuunit ovat suosittuja ja muodikkaita kodinlämmitystyyppejä, jotka toimivat denaturoidulla alkoholilla, jota tuotetaan biologisella käymisprosessilla ja luonnonsokerien tislauksella. Bioetanolia pidetään ympäristöystävällisenä kotien lämmityspolttoaineena, koska se on uusiutuvaa ja vähämyrkyllinen.


Bioetanoli

Bioetanolitakoista on tulossa suosittu suunnitteluvaihtoehto, koska ne tuottavat houkuttelevan liekkiefektin, ovat savuttomia eivätkä vaadi erityistä ilmanvaihtoa toimiakseen. Ne on myös helppo asentaa, ja niitä voidaan käyttää missä tahansa kodissa - jotkut jopa sisällyttävät ne kylpyhuoneen suunnitteluun.

Bioetanolitulet sytytetään pitkällä sytyttimellä, joka on samanlainen kuin kaasu-uunissa käytettävä sytytin, ja siinä poltetaan litroittain ostettua denaturoitua alkoholia. Käyttökustannuksiltaan ne vastaavat suunnilleen puulämmitteistä takkaa, vaikka asennuskustannukset ja itse takan kustannukset ovat yleensä paljon alhaisemmat. Bioetanolitakat tuottavat polttoainetta poltettaessa vain vettä ja hiilidioksidia, mutta hiilidioksidimäärä tunnissa vastaa suunnilleen kahden kynttilän polttamista. Tämä tarkoittaa, että niitä voidaan käyttää turvallisesti missä tahansa huoneessa ilman terveysongelmia, esimerkiksi häkämyrkytyksen vaaraa.