Bioetanolitakoista on tulossa yhä suositumpia sisustuksen ja kodin lämmityksen alalla, koska ne tuottavat houkuttelevia, tanssivia liekkejä ja koska niiden avulla voit luoda oikean tulen melkein minne tahansa kotiisi ilman savupiippuja tai erityisiä tuuletusaukkoja. Yksi bioetanolitakkien tärkeimmistä myyntivaltteista on niiden ulkonäön ja mukavuuden lisäksi se, että ne toimivat uusiutuvalla energialähteellä, joka on biohajoava ja jonka myrkyllisyys on vähäistä, jos se vuotaa. Mutta ovatko bioetanolitakat turvallisia?

Bioetanolitakat ovat periaatteessa samanlaisia kuin kynttilät, koska ne toimivat ja tuottavat paljon hiilidioksidia, joten niitä on täysin turvallista käyttää sisätiloissa ja missä tahansa osassa taloa. Ne ovat tietenkin edelleen tulipaloja, aivan kuten kynttilätkin, mutta asennuksen suunnittelun ansiosta ne ovat mahdollisimman turvallisia. Bioetanoli ei tuota savua, joten se ei vahingoita esimerkiksi televisiota, vaikka se olisikin tulen yläpuolella - tosin ylikuumenemisen estämiseksi on vältettävä johtojen ja kaapeleiden sijoittamista liian lähelle tulta.

Itse polttoaine on denaturoitua alkoholia, jota on turvallista käyttää, kunhan et yritä juoda sitä, joten sen lisäksi, että se on pidettävä poissa lasten ja eläinten ulottuvilta, sitä on turvallista pitää kotona.