Bioetanolitulet ovat nykyään suosittu valinta kodin suunnittelussa, mutta kaikki eivät ymmärrä, että ne ovat myös erittäin tehokas tapa lämmittää kotiasi. Koska bioetanolitulet tuottavat puhtaita, houkuttelevia liekkejä, jotka muistuttavat kynttilöiden liekkejä, monet ihmiset olettavat, että ne on suunniteltu enemmänkin koristeeksi eivätkä ne luovuta paljon lämpöä, mutta näin ei kuitenkaan ole.


Bioetanoli

Keskimääräiseen sähkökiukaaseen verrattuna keskimääräinen bioetanolikiuas tuottaa kolmanneksen enemmän lämpöä. Tämä mitataan yleensä kilowattitunteina (kWh), jolloin sähköliesi antaa 2 kWh, kun taas tyypillinen bioetanolikiuas antaa 3 kWh korkeimmalla asetuksella.

Kuten arvata saattaa, bioetanolitulta ei todellakaan tarvitse käyttää koko ajan täydellä teholla lämmittääkseen suuria huoneita kylmälläkin säällä. Sillä on myös monia etuja muihin tulisijatyyppeihin verrattuna - toisin kuin sähkötulisijat, ne on turvallista asentaa jopa tiloihin, joissa on paljon vettä, kuten kylpyhuoneeseen, ja toisin kuin puu- tai hiilitulisijat, ne ovat savuttomia eivätkä vaadi ilmanvaihtoaukkoja, kuten savupiippua tai savupiippua.