Bioetanoli on polttoaine, jota käytetään joissakin maissa bensiinin vaihtoehtona joko sellaisenaan tai sekoitettuna tavalliseen lyijyttömään bensiiniin. Bioetanoli tunnetaan kuitenkin parhaiten kotitalouksien lämmityspolttoaineena, ja bioetanolitakat ovat yhä suositumpia.


Bioetanoli

Yksi tärkeimmistä asioista, jotka ihmiset pitävät bioetanolia houkuttelevana, on sen lisäksi, että se on erittäin kätevä tapa lämmittää koti, sen ympäristöystävällisyys. Se on uusiutuvaa, biohajoavaa ja tuskin myrkyllistä, jos sitä valuu - itse asiassa se on sama kemikaali kuin alkoholijuomien alkoholi. Mutta onko bioetanoli hiilineutraalia?

Kun arvioidaan, onko moottoriajoneuvojen polttoaine hiilineutraali, on otettava huomioon monia asioita, joten kysymys kuuluu, onko bioetanoli tällä tavoin käytettynä hiilineutraali. Yksinkertaisessa kotikäytössä tulisijoissa polttoaineen valmistuksessa kasvavien kasvien sitoma hiilidioksidi korvaa kuitenkin suurelta osin bioetanolin poltossa syntyvän hiilidioksidin, joten se voidaan luokitella hiilineutraaliksi polttoaineeksi kotitalouksien lämmityksessä. Bioetanolitakkaa käytettäessä tuotetun hiilidioksidin määrä on verrattavissa pienen määrän kynttilöiden polttamiseen.