Bioetanolipolttoaineesta on tulossa laajalti käytetty polttoaine kodin lämmityksessä, ja bioetanolitakat antavat houkuttelevan aidon oranssin liekin ja ovat riittävän kuumia lämmittämään huoneita kylmimmälläkin säällä. Bioetanolitakat ovat suosittuja monista syistä - ne ovat savuttomia eivätkä vaadi savupiippuja tai muita erityisiä tuuletusaukkoja, ja ne palavat puhtaasti jättämättä jälkeensä nokea tai tuhkaa.


Bioetanoli

Mutta kuinka turvallista bioetanolipolttoaine on? Kuten missä tahansa oikeassa tulipalossa, liekit on tietenkin pidettävä kaukana ihmisistä ja vältettävä tulen pääsyä liian lähelle johtoja ja kaapeleita, jotta ne eivät sulaisi. Bioetanolipalot eivät kuitenkaan aiheuta samoja vaaroja kuin muut tulipalot. Bioetanoli itsessään on biologisesti hajoavaa ja vähämyrkyllinen, joten se ei vahingoita ympäristöä, jos sitä valuu. Se on puhdasta alkoholia, joten se on vaarallista, jos sitä nautitaan, ja se on tietenkin syttyvää, mutta kunhan polttoaine pidetään turvassa, poissa lasten ja eläinten ulottuvilta, sitä on yhtä turvallista pitää kotona kuin puhdistukseen käytettäviä alkoholeja.


Kun sitä poltetaan, se tuottaa vain vettä ja hiilidioksidia, ja hiilidioksidin määrä on suunnilleen sama kuin yhden tai kahden kynttilän polttaminen, joten se on myös kaasujen kannalta turvallinen.