Bioetanolista on tulossa erittäin suosittu tapa lämmittää kotia, ja samalla voit luoda kauniita sisustuksia aidoilla, savuttomilla liekeillä, jotka eivät vaadi savupiippua tai jätä jälkeensä nokea ja tuhkaa. Jos harkitset bioetanolitulien käyttöä kotisi lämmitysratkaisuna, haluat luultavasti ensin tietää, onko bioetanoli itsessään turvallista.


Bioetanoli

Bioetanoli on yksinkertainen alkoholi - itse asiassa se on sama aine kuin alkoholijuomissa oleva etanoli. Se on biologisesti hajoavaa eikä ole myrkyllistä ympäristölle, jos sitä valuu. Koska bioetanolipolttoaine on kuitenkin puhdasta alkoholia, se ei ole turvallista ihmisravinnoksi, joten kun sitä myydään polttoaineena, se on denaturoidussa muodossa, jonka tarkoituksena on estää ihmisiä juomasta sitä tai käyttämästä sitä ainesosana, ja siihen on lisätty epämiellyttäviä makuja. Se on turvallista säilyttää kotona, mutta kuten kaikki muutkin polttoaineet ja puhdistusaineet, se on tietenkin pidettävä poissa lasten ja eläinten ulottuvilta, ja mahdolliset roiskeet on pyyhittävä pois ennen takan sytyttämistä, sillä se on luonnollisesti erittäin helposti syttyvää. Bioetanolitulia, kuten oikeitakin tulipaloja, on varottava, kun lapsia tai lemmikkejä on paikalla, ja polttimen lähellä ei saa olla johtoja tai kaapeleita.