Bioetanolia käytetään yhä enemmän polttoaineena tietyillä alueilla. Yksi tunnetuimmista bioetanolin käyttöalueista on autojen vaihtoehtoinen polttoaine. Joissakin osissa maailmaa bioetanolia on käytetty bensiinimoottoreiden pääasiallisena polttoaineena 1970-luvulta lähtien, mutta Alankomaissa ei ole laajalti käytössä bioetanolilla tai runsaasti bioetanolia sisältävillä bensiiniseoksilla toimivia autoja. Yhdysvalloissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa käytetään yhä enemmän seoksia, kuten E10:tä, jonka bioetanolipitoisuus on 10% ja joka sekoittuu lyijyttömään bensiiniin ja jota tavalliset bensiinimoottorit voivat käyttää ongelmitta.

Kotitalouksissa bioetanoli korvaa muunlaisen polttoaineen, jota käytetään avotulessa. Bioetanolitulet näyttävät houkuttelevilta aidoilla oransseilla liekeillään, mutta ne eivät tuota savua tai tuhkaa. Tämän vuoksi ne ovat kätevämpiä ja helpompia asentaa kuin muunlaiset tulipalot, ja se, että bioetanoli on hiilineutraalia, vähämyrkyllinen ja biohajoava, tekee siitä houkuttelevan valinnan myös ympäristönäkökulmasta. Bioetanolitulia voidaan käyttää myös ulkona, joten ne ovat hyvä vaihtoehto muille ulkovalaistus- ja lämmitysmuodoille.