Bioetanolipolttoaine käytetään kaikenlaisten asioiden, kuten takkojen, retkikeittimien ja lyhtyjen, voimanlähteenä. Jos etsit bioetanolipolttoainetta, jolla voit käyttää jotakin näistä laitteista sisällä tai ulkona, saatat miettiä, ovatko kaikki myytävät bioetanolipolttoaineet samanlaisia. Kotitalouskäyttöön myytävä bioetanoli on denaturoitua alkoholia, mikä tarkoittaa, että siihen on lisätty katkeroittavaa ainetta, joka tekee siitä juomakelvotonta. Tämä tehdään sekä turvallisuuden vuoksi että siksi, että sitä voidaan myydä ilman alkoholijuomien myyntiin liittyviä vero- ja lupaongelmia. Tämä tarkoittaa, että ostamasi bioetanoli ei koskaan ole 100% puhdasta, mutta kuinka puhdasta sen pitäisi olla?

Bioethanolshopista ostat korkealaatuista Kieselgreenin bioetanolia avotulille ja ulkokamiinoille, jonka puhtausaste on 96,6%. Tämä puhtausaste antaa oikean liekin koon ja lämmön määrän, jota nämä laitteet voivat sietää (100% bioetanoli voi olla liian haihtuvaa). Vähemmän puhtaat polttoaineet, enintään noin 80%, toimivat edelleen bioetanolipolttimessa, mutta saattavat aiheuttaa epämiellyttävää hajua käytettäessä. Jos ostat vahingossa huonolaatuista bioetanolia, voit peittää hajun polttimessasi olevilla tuoksuöljyillä tai vahoilla.